antypoślizgowe schody kamienne
antypoślizgowe schody kamienne i taśmy antypoślizgowe

Architektura i nowoczesne budownictwo – Architekci Steven Holl świętują wstępne otwarcie bloku porowatości w plasterkach

Posted in Uncategorized  by admin
August 3rd, 2018

Dzięki uprzejmości architektów Steven Holl Architekci Steven Holl Architects właśnie świętowali wstępne otwarcie Porcelanowego Porosity Block-CapitaLand Raffles City w Chengdu w Chinach z wizytą premiera Singapuru.
Stworzenie metropolitalnej przestrzeni publicznej zamiast drapaczy chmur z obiektowymi ikonami, to trzy miliony metrów kwadratowych projektu, który przybrał kształt dzięki dystrybucji naturalnego światła.
Wymagane minimalne nasłonecznienie otaczającej tkaniny miejskiej określa precyzyjne kąty geometryczne, które przecinają szkieletową strukturę szkieletu betonowego.
Pełne spodziewane zakończenie zostanie ustalone na tę jesień.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
W centrum Chengdu, na skrzyżowaniu pierwszej obwodnicy i Ren Ming Nam Road, blok porowatości w plasterkach tworzy duże publiczne place z hybrydą o różnych funkcjach.
Struktura budynku to biały beton zorganizowany w sześciostopowe otwory z przekrojami trzęsienia ziemi, zgodnie z wymaganiami, podczas gdy.
Pokrojony.
sekcje są szklane.
Dzięki uprzejmości Steven Holl Architekci Duża przestrzeń publiczna w środku bloku została ukształtowana w trzy doliny inspirowane wierszem największego poety miasta, Du Fu (713-770), który napisał: Od północno-wschodniej burzy- rzucony na południowy zachód, czas pozostał skręcony w Trzy Doliny..
Na trzech poziomach placów znajdują się ogrody wodne oparte na koncepcji czasu – Fontanna chińskiego roku kalendarzowego, Fontanna dwunastu miesięcy i Fontanna trzydziestu dni.
Te trzy stawy pełnią funkcję świetlików na sześciopiętrowym obszarze handlowym poniżej.
Dzięki uprzejmości Steven Holl Architects Ustanowienie ludzkiej skali w tym prostokącie metropolitalnym osiąga się dzięki koncepcji mikro-urbanistyki .
z dwuprzęsłowymi sklepami otwartymi na ulicę oraz centrum handlowe.
Trzy wielkie otwory są wyrzeźbione w masie wież jako miejsca pawilonu historii, zaprojektowane przez architektów Steven Holl, pawilon światła Lebbeusa Woodsa i lokalny pawilon sztuki autorstwa chińskiego rzeźbiarza Han Meilina.
Blok porowatości w plasterkach jest ogrzewany i chłodzony geo-cieplnie, a duże stawy w zbiorach zbierają wodę deszczową z recyklingu, podczas gdy naturalne trawy i poduszki lilii tworzą naturalny efekt chłodzenia.
Wysokowydajne oszklenie, energooszczędny sprzęt i wykorzystanie regionalnych materiałów to jedna z innych metod stosowanych do uzyskania oceny LEED Gold.
[przypisy: lampa uv do wody, bramy garażowe rolowane ceny, impregnacja więźby dachowej ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: bramy garażowe rolowane ceny impregnacja więźby dachowej lampa uv do wody