antypoślizgowe schody kamienne
antypoślizgowe schody kamienne i taśmy antypoślizgowe

Architektura 21szego wieku : Architektura matchbox / allard

Posted in Uncategorized  by admin
May 5th, 2018

Allard Architects udostępnił nam Matchbox, najnowszy budynek w Amsterdamie, Holandia, który został zatwierdzony przez Amsterdamską Komisję ds.
Estetyki.
Zakończenie przewidywane na grudzień 2010 roku.
Opis architekta i więcej zdjęć po przerwie.
Matchbox to mieszanka przestrzeni artystycznych, kreatywnych i komercyjnych.
Budynek został ukształtowany specjalnie w wyniku przyjęcia firm i przepisów dotyczących zagospodarowania przestrzennego.
Mieści 22 jednostki korporacyjne, restaurację na dachu i częściowo podziemny parking w artystycznym centrum Amsterdamu Północnego.
Budynek oferuje zabawną fasadę, która wysuwa wsporniki do 5 metrów, aby każda jednostka była indywidualnie ustawiona pod kątem i umieszczona na drugiej, aby nadać każdej firmie własną przestrzeń i tożsamość.
Mosty zbudowane nad centralnym ogrodem atrium działają jak katalizator dla sieci między firmami, a jednocześnie rozpraszają światło słoneczne przez budynek.
Szczególnie odpowiedni dla firm rozpoczynających działalność, tematyczny czynsz jest idealnym sposobem promowania sieci i budowania silnych powiązań w ramach szerszej branży.
Zaczynając od sektora artystycznego, czynsz tematyczny rozprzestrzenia się obecnie, by zaspokoić popyt z innych krajów.
Obrotowa natura jednostek Matchbox łączy się z prostymi dużymi oknami oprawionymi w czarne obramowania przypominającymi pasek negatywów filmowych.
Budynek Matchbox będzie wykonany z prefabrykowanego betonu.
Zagięte powierzchnie skrzynek wspornikowych są wykonane w prefabrykowanych betonowych ścianach.
Powiesić nie na rdzeniu konstrukcyjnym, ale na strukturalnych ścianach ścinających.
Ten efekt dopełnia kształt ułożonych w stos pudełek.
Użycie stali w tej konstrukcji budynku jest zminimalizowane.
Poza wewnętrznymi, niestrukturalnymi ścianami o konstrukcji ze stali ocynkowanej.
W ich wnętrzu umożliwiając lokatorom użycie ściany do przypięcia pracy za pomocą magnesów.
Czarne ramki dookoła skrzynek są zbudowane ze złożonych elementów aluminiowych przyklejonych sztywną izolacją.
Ramy są popychane na krawędziach betonowej podłogi.
Wszystkie inne powierzchnie zewnętrzne w kolorze szarym są uszczelnione bezbarwnym wykończeniem poliuretanowym, natryskiwane.
sekcja Projekt został nieco spowolniony przez kwestie finansowe ostatniej jesieni.
Ale w tej chwili, ze względu na prywatnych inwestorów.
wiara, proces ten jest w toku.
Ta pozytywna wiara została stworzona przez dobrą kontrolę nad kosztami budowy, obniżając koszty przyszłego czynszu.
Radni miejscy i lokalne biuro projektu.
Noordwaarts.
ponieważ sąsiedztwo wykazało wiele pozytywnych reakcji, chcąc, by Matchbox zwiększył energię w tym rejonie.
Wszystko po to, aby wspierać przemysł kreatywny w tej modnej dzielnicy.
Godny uwagi jest fakt, że amsterdamski komitet budowania estetyki zatwierdził ostatnio cały plan budynku Matchbox, w tym jego wsporniki.
Zakończenie budowy planowane jest na grudzień 2010 roku.
Kredyty: Wszystko w tym procesie jest utrzymywane w granicach swoich limitów także doradcy.
zespół, aby kontynuować i zrealizować ten niezwykły projekt w Amsterdamie.
Holenderskie firmy, takie jak Van Rossum, zajmują się konstrukcją, DGMR i LaRotonda są odpowiedzialne za przepisy budowlane.
Biuro Allard Architecture ma siedzibę w Amsterdamie.
Współpracownikami Allarda w zespole architektonicznym są: Jurriën Boon, Daniël Bakker i Cruz Garcia Santiago.
Powierzchnia brutto: 6400 m2 Bldg.
Skala: 22 lokale o powierzchni od 80 do 250 mkw.
Restauracja Rooftop z tarasem na dachu.
Kosztorysy budowlane:.
7.040.000 Zespół projektowy: Allard Meine Jansen-bna- dyrektor architektoniczny, Jurriën Boon-project Architect, Daniël Baker-kierownik techniczny, Cruz Garcia Santiago, Jennifer Gauthier, Roderick van der Weiden, Jeroen Linnenbank, Jan Nauta Design Biuro: Allard Architecture bv Struktura: Van Rosssum Raadgevende Ingenieurs Max.Height: 24m parkingi: Garaż 1150 m.
(40 miejsc parkingowych) Wykończenie zewnętrzne: bezspryskowe poliuretanowe Okres realizacji: grudzień 2010 r
[patrz też: tynki maszynowe, schody drewniane łódź, Tynk mozaikowy ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: schody drewniane łódź Tynk mozaikowy tynki maszynowe