antypoślizgowe schody kamienne
antypoślizgowe schody kamienne i taśmy antypoślizgowe

Budownictwo wczoraj i dzis : Siedziba Stowarzyszenia Architektów Veracruz / lab07 + JMV Architekci

Posted in Uncategorized  by admin
November 2nd, 2018

Dzięki uprzejmości lab07 + JMV Architects Położony w centrum miasta Cordoda, drugi zwycięski projekt nowej siedziby Veracruz Architects Association wykorzystuje istniejącą topografię.
Zaprojektowany przez lab07 + JMV Architects, jedną z głównych cech projektu jest przełamanie schematu bliskich budynków instytucjonalnych w bezpośrednim kontekście, stanie się przestrzenią zbudowaną, która otwiera się na miasto, tworząc przestrzeń publiczną między budynkiem a siecią miejską.
.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Stowarzyszenie Veracruz Architects rozpoczęło konkurs na projekt swojej nowej siedziby w Cordoba, Veracruz.
Program składa się z biur, sali konferencyjnej, sali wielofunkcyjnej i parkingu.
Witryna znajduje się w centrum Kordoby, złożona geometria poligonalu oraz strome nachylenie dodają pewne dodatkowe ograniczenia do projektu.
Dzięki uprzejmości lab07 + JMV Architects Pomimo ograniczeń strony, niewielki budżet skłonił nas do przemyślenia strategii w celu spełnienia wszystkich wymagań i potrzeb.
W ten sposób projekt wykopuje maksimum, wykorzystując istniejącą topografię.
Jedną z głównych cech projektu jest przełamanie schematu bliskich budynków instytucjonalnych w ich bezpośrednim kontekście, stanie się budowaną przestrzenią, która otwiera się na miasto, tworząc przestrzeń publiczną między budynkiem a siecią miejską.
Dzięki uprzejmości lab07 + JMV Architekci Publiczny plac staje się miejskim przedsionkiem, który działa jako strefa medialna łącząca różne wnętrza.
Projekt charakteryzuje się pełną dostępnością; mając rampy i klatki schodowe.
Formalnie, zamiast umieszczania woluminów jeden na drugim, wschodnia i zachodnia strona wolumenu przesuwają się na północ i na południe, dzięki czemu operacja prowadzi do korzystnego pozycjonowania i porowatości; poprawa wydajności i elastyczności instytucji.
Co więcej, konstrukcja strukturalna uwzględnia niski budżet, redukując powierzchnie kolumbii bez naruszania geometrii przestrzeni.
Dzięki uprzejmości lab07 + JMV Architekci Łączna powierzchnia budynku to 221 m2, zachowując 36% powierzchni na tereny publiczne i zewnętrzne, a zastosowane wykończenia umożliwiają zbieranie wody deszczowej dla warstw wodonośnych.
ładowanie.
Obszar parkingowy podzielony jest na dwie części w celu optymalizacji niezabudowanego obszaru.
Pierwsza część, z 6 miejscami, druga z i obszarem rowerowym, zachęcająca do korzystania z publicznego i / lub czystego transportu.
Dzięki uprzejmości lab07 + JMV Architects osiąga on integralną wydajność, która nie tylko zaspokaja potrzeby użytkowników, ale także mieszkańców miasta; zapewnianie przestrzeni publicznej i przyczynianie się do lepszych wyników.
Architekci: lab07 + JMV Architects Lokalizacja: Córdoba, Veracruz, México Architekci odpowiedzialni: Carlos Marín, José Mu.
Oz-Villers Obszar projektu: 298 m2 Rok budowy: 2012
[patrz też: drzwi wewnętrzne fornirowane, emchrom siedlce, bramy garażowe rolowane ceny ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: bramy garażowe rolowane ceny drzwi wewnętrzne fornirowane emchrom siedlce